Golv till Tak #8-2010

Temanummer om arbetsmiljö.

Stress och trängsel

Korta byggtider, förseningar redan från start och att flera underentreprenörer måste jobba samtidigt ger stress och trängsel på byggarbetsplatserna.

Ett av golvläggarnas problem är att man kommer in som sista yrkesgrupp till ett bygge som ofta redan är försenat. Förväntningar om att förseningen ska jobbas in finns ofta. Dessutom är det vanligt att golvläggare måste städa efter andra innan de kan påbörja sitt arbete. Det här ger ingen bra arbetsmiljö.

Hur är det att driva golvbutik? Och att komma in från en annan bransch?

Tomas och Anna Meiby tog för drygt ett år sedan över BBM Golv & Kakel i Helsingborg. Försäljning och butiksarbete hade de erfarenhet av men golvbranschen var en ny erfarenhet. Djärvheten att våga sig på en ny bransch har slagit väl ut - de har till och med belönats med utmärkelsen Årets butik inom Golvkedjan. Allt har förstås sitt pris, i det här fallet mest i form av stress och obefintlig fritid. Men ändå är det mest roligt, tycker de.

Beror deras problem på för mjuka golv?

Ännu ett arbetsmiljöärende inom vården: Hälften av arbetsstyrkan på Hagalids sjukhem i Timrå har besvär i höfter, knän och fötter. De är övertygade om att orsaken är att golvet i korridorerna är för mjukt. Hyresvärden, kommunägda Timråbo, anser det dock inte styrkt att personalens problem beror på golvet.

INNEHÅLL Golv till Tak #8-2010

  • Stress och trängsel
  • "Roligt att gå till jobbet varje dag"
  • Beror deras problem på för mjuka golv?
  • Ovanligt illa? Tyvärr inte
  • Noterat
  • Golvbranschen & företagen
  • Benny

Hela årgång 2010

Golv till Tak #8-2010

Läs

Golv till Tak #7-2010

Läs

Golv till Tak #6-2010

Läs

Golv till Tak #5-2010

Läs

Golv till Tak #4-2010

Läs

Golv till Tak #3-2010

Läs

Golv till Tak #2-2010

Läs

Golv till Tak #1-2010

Läs