Annons

  • Prova 4 nr av Golv till Tak för 165 kronor

Benny fyller 20

Det är unikt att en yrkesgrupp har en originalserie som fungerat i 20 år och fortfarande känns intressant och aktuell. Denna unika tillgång har Golvbranschen i sin tidning Golv till Tak.

En exceptionell prestation

Serien Benny - golvens hjälte - har nu i hela 20 år kunnat läsas i varje nummer av Golv till Tak. Det är helt exceptionellt för en serie av den här typen och något som bara förväntas av lyckade serier med mer allmän inriktning, som Kronblom, Bamse, Kalle Anka och så vidare.

Ulf Jansson.jpg

Ulf Jansson med den Benny-statyett han belönades med vid Golvbranschens stämma 6 maj.

Äras den som äras bör

Största delen av äran för Bennys uthållighet tillkommer självklart hans tecknare - Ulf Jansson. Som därför vid golvbranschens stämma 6 maj fick motta en Benny-statyett.

En del av äran bör också tillfalla Dag Duberg, numera hemmahörande på Tarkett, som vid starten kom upp med idén till serien och även hittade en tecknare som kunde förverkliga den på det utmärkta sätt som gjorts, det vill säga Ulf Jansson.


Läs också:

Svensk närvaro i Milano

Årets stora event för inredare är designveckan i Milano, i år 14-19 april. Bolon och Kasthall var på plats och visade upp sina nya kollektioner, Botanic respektive Mirrorings, Iris och Aiko.

Publicerad: 2010-05-05

» Läs hela artikeln om Svensk närvaro i Milano