Annons

  • Prova 4 nr av Golv till Tak för 165 kronor

Världens mest kompakta textilmatta

Flotex har integrerats i Forbos produktportfölj och presenteras nu som en del i den ordinarie kollektionen.

Varldens-2.jpg21 olika mönster

Flotexkollektionen består av två delar, Flotex Classic och Flotex HD, allt som allt blir det 21 mönster. Classic-mönstren karaktäriseras av diskreta färgnyanser och en mönstergeometri som ger ett lugnt helhetsintryck. Flotex HD, eller High Definition, är digitalt tryckt och innehåller mönster med 3D-känsla. HD-kollektionen delas i sin tur in i två kollektioner, en innehållande de fem mönster som finns på lager och en med de åtta som tillverkas på beställning.

Vattentät

Vad är då Flotex? En textilmatta? Nej, det är varken en textilmatta eller ett konventionellt golv. Flotex har en glasfiberförstärkt vinylbotten med tät flockad yta av nylonfibrer förankrade i stommen. Den är vattentät och är med sina minst 70 miljoner raka och stående nylonfibrer per kvadratmeter den tätaste textilprodukten på marknaden. Den klarar länkhjulsförsedda stolar och andra möbler på hjul, förbättrar stegljud med upp till 20 decibel och har en beständig antimikrobiell effekt.

Allergigodkänd

Varldens-3.jpgProdukten är den enda textilprodukt som godkänts av British Allergy Foundation. Mattorna har en rullbredd på två meter och en tjocklek på 4,3 millimeter. Vissa Flotex Classic-produkter finns även som plattor med måtten 50 x 50 centimeter. Plattorna är tillverkade med samma flockningsteknik men placeras sedan på en baksida av helt återvunnet material.


Läs också:

Livliga mattor inspirerade av stadens puls

Egetæpper lanserar nu den andra kollektionen inom Design Spot-konceptet. Kollektionen heter On the move, ett namn som på ett bra sätt speglar mattornas uttryck.

Publicerad: 2010-05-03

» Läs hela artikeln om Livliga mattor inspirerade av stadens puls