Annons

  • Prova 4 nr av Golv till Tak för 165 kronor

Corona-effekter?

Vi har ringt några entreprenörer och leverantörer och frågat i vilken utsträckning krisen hittills påverkat beställningar och leveranser, om den förändrat hur man arbetar i det dagliga och vilka effekter man tror den kommer att ha framåt. Här följer svaren från två av dem.

Daniel Hägg, Jannes Golv i Hudiksvall:

Ännu har vi inte märkt särskilt mycket. På jobbsidan har det inte varit någon skillnad alls, men det tycks variera mellan olika kommuner hur man agerar. När det gäller leveranserna har det varit lite rubbning för dem som ska gå genom Frankrike, Tyskland och Holland.

Vi själva kör på som vanligt med jobben, alla är på kontoret och butiken fungerar också som vanligt.

Fast visst märker man oron. Och det är självklart att det kommer att bli konsekvenser för oss, framförallt ekonomiskt. Som småföretagare är jag mer nervös för de ekonomiska följderna än för själva viruset.

Niklas Petersson, Egetæpper:

Vi har i dagsläget fortsatt full orderingång och levererar enligt tidplan. Dessvärre tror vi på en gradvis minskning av leveranssäkerheten då vi ser hur övriga Europa och även våra nordiska grannländer får allt svårare att distribuera ut gods. Leveranserna fungerar dock som vanligt i Sverige än så länge.

Vi har köpt på oss mycket råvaror och infört skift på fabriken i Danmark för att de som arbetar där ska kunna hålla avstånd och inte smitta varandra.

Säljkåren och delar av kontorspersonalen jobbar hemifrån. Vi är några få kvar på kontoret, och där sitter vi utspritt i olika rum för att minska risken för smittspridning. Möten med arkitekter och andra samarbetspartners håller vi genomgående digitalt eller utomhus.

Läs svaren från fler företag i Golv till Tak 3/20, som finns ute 9 april.

Elisabeth Sedig


Läs också:

"Lyckan hos nyanlända som får jobb ger oss stor glädje" "Lyckan hos nyanlända som får jobb ger oss stor glädje"

Golvet Göteborg är integration och mångfald ledord. Här jobbar människor från många olika länder. Företagets vd, Anders Lyrbring, tycker att företagsledare har ett ansvar att arbeta för en större mångfald.

– Att se lyckan och tacksamheten hos en ensamkommande som fått jobb hos oss är oerhört glädjande, säger han. Men det betyder inte att vi inte ställer krav.

Publicerad: 2020-02-27

» Läs hela artikeln om "Lyckan hos nyanlända som får jobb ger oss stor glädje"