Annons

  • Prova 4 nr av Golv till Tak för 165 kronor

Enkelt och effektivt

George Anderson Golv i Borås har man enats om att både golvläggare och plattsättare ska använda den nya tjänsten Golv- & Våtrumskontroll. Delvis för att hänga med i den digitala utvecklingen, delvis för att förenkla projektdokumentationen.

Med legitimationen direkt i mobilen, en av nyheterna i Golv- & Våtrumskontroll, finns den alltid nära till hands. Enkelt att visa upp vid kundkontakter. 

– Nyligen har alla på företaget gått över till att dokumentera jobbet i den nya e-tjänsten Golv- & Våtrumskontroll. Det är verkligen smidigt att vi nu kan använda samma tjänst för arbeten i såväl våta som torra utrymmen. Det underlättar för oss montörer att slippa skifta mellan olika system, säger Linus Elfström som varit plattsättare i 16 år, varav de senaste fem på George Anderson Golv i Borås.

– Framförallt är det kontrollerna i e-tjänsten som är bra. Det ingår ju i vår yrkesroll som plattsättare att själva kolla vårt jobb. I för- och egenkontrollerna kan jag följa arbetsgången och se exakt vad jag gjort. Om jag missat något är det bara att gå tillbaka och göra om.

Bra med sökfunktion

Golv- & Våtrumskontroll är en sammanslagning av GBRs Golvkontroll och GVKs Kvalitetsapp. E-tjänsten ger bra överblick och förenklar för alla de GBR- och GVK-företag som tidigare använt båda tjänsterna. Syftet är ytterst att bygga säkrare våtrum genom att göra kvalitetsarbetet enklare och effektivare och därmed minska risken för fel.

– En annan sak jag gillar är att Golv- & Våtrumskontroll har en sökfunktion, fortsätter Linus Elfström, så nu går det snabbt att hitta det projekt man jobbar med. Jag använde tidigare GVKs Kvalitetsapp. Då fick man skrolla sig fram till det aktuella projektet och ibland kunde man få rulla förbi 40 jobb ...

– Vi sparar också en hel del tid på att slippa hålla ordning på olika dokument på papper. Arbetsledaren lägger på förhand in alla uppgifter om projektet i e-tjänsten. För oss plattsättare är det sedan bara att dokumentera våra kontroller. Det är enkelt och effektivt. I vissa större projekt är vi kanske tre montörer som jobbar tillsammans och som ska kolla av att arbetet med väggar och golvfall är korrekt utfört. Då finns all dokumentation samlad. Vi vet vad som är gjort och vem som gjort det, säger Linus Elfström.

"Ökar säkerheten"

Funktionerna i Golv- & Våtrumskontroll demonstrerades på ett internt möte i våras hos George Anderson Golv. Man enades då om att både golvläggare och plattsättare på företaget skulle börja använda den nya tjänsten. Att företaget ska hänga med på den digitala resan var ett viktigt argument, liksom att förenkla projektdokumentationen.

– Arbetsledningen och beställarna kräver egenkontroller på jobben som utförs, säger Richard Westholm, arbetsledare på George Anderson Golv. Då är det smidigt att alla jobb i ett projekt, vare sig de är våta eller torra, finns samlade på ett och samma ställe. Dokumentationen blir också företagsanpassad och är proffsigt presenterad när den sänds vidare till beställaren.

– Vi tycker att e-tjänsten har bra egenkontrollfrågor. Genom att man checkar av arbetsgången kan vi vara säkra på att alla moment finns med. Det ökar säkerheten både för montörerna och kunderna!

Marie Holhammar


Läs också:

Kostnadsökningar Brutna leveranskedjor och höjda priser

– två problem som vi hört om alldeles för ofta det senaste halvåret.

Publicerad: 2021-09-04

» Läs hela artikeln om Kostnadsökningar