Golv till Tak #1-2015

Det här numret av Golv till Tak har tema Fukt och här får vi bland annat möta en auktoriserad fuktkontrollant som beskriver hur komplicerat det faktiskt är att mäta fukt i betong. Alltså verkligen ingenting som vem som helst ska försöka sig på. Här krävs expertkunskaper. En annan högaktuell fråga är den så kallade Tätskiktsrapporten från SP, Sveriges Tekniska Provningsinstitut. Diskussionen om den rapporten får vi också en redogörelse för.

Domotex – världens största golvmässa – avslutades 20 januari. Omedelbart därefter följde BAU – världens största byggmässa där också mycket golv visas. Och sedan är det dags för årets största begivenhet på golvområdet i Sverige – Stockholm Furniture Fair.

Mest nyheter kan noteras bland LVT-golven även om det naturligtvis finns nyheter inom alla golvtyper. Vilka de var på Domotex och BAU berättar vi om i den här tidningen. Vidare har vi träffat en auktoriserad fuktkontrollant och tagit reda på hur det går till att mäta fukt i betong. Samt försökt ta reda på mer kring SPs nya och kontroversiella rapport om folietätskikt.

INNEHÅLL Golv till Tak #1-2015

  • Det kräver specialkompetens att mäta fukt
  • Kan vi lita på tätskiktsfolierna?
  • LVT-klick – en växande produktgrupp
  • Domotex: Fokus på LVT
  • BAU

Hela årgång 2015

Golv till Tak #8-2015

Läs

Golv till Tak #7-2015

Läs

Golv till Tak #6-2015

Läs

Golv till Tak #5-2015

Läs

Golv till Tak #4-2015

Läs

Golv till Tak #3-2015

Läs

Golv till Tak #2-2015

Läs

Golv till Tak #1-2015

Läs