Golv till Tak #7-2011

I Golv till Tak nummer 7/11 presenteras en rad spännande projekt: Scandic Victoria Tower, Väsby Nya Gymnasium, The Lamp Hotel och Vida Arena i Växjö. Vidare ges exempel på intressanta mönsterläggningar samt synpunkter på bra och dålig skötsel av trägolv.

Det finns hur många spännande projekt som helst att visa, och i den här tidningen vill vi främst visa golven i dem. Vi börjar med Scandic Victoria Tower i Kista utanför Stockholm, ritat av Gert Wingårdh och Karolina Keyzer. Där ligger vitsåpad douglasgran på stora ytor. Vi fortsätter med Väsby Nya Gymnasium som fått fyra specialframtagna toner av grönt på golven - för att skapa identitet och samtidigt variation i helheten. Vidare presenterar vi The Lamp Hotel som är Norrköpings första designhotell, Vida Arena i Växjö som just nu är nyaste idrottsarenan och ombyggnaden av ett Astra Zeneca-hus i Mölndal. Men inspireras också av en rad exempel på olika mönsterläggningar.

I tidningen undrar så Björn Törnquist varför så många investerar stora pengar i vackra trägolv och sedan låter bli att sköta dem. Men vi har också hittat ett exempel på perfekt och engagerad skötsel, läs om det i tidningen! 

Hela årgång 2011

Golv till Tak #8-2011

Läs

Golv till Tak #7-2011

Läs

Golv till Tak #6-2011

Läs

Golv till Tak #5-2011

Läs

Golv till Tak #4-2011

Läs

Golv till Tak #3-2011

Läs

Golv till Tak #2-2011

Läs

Golv till Tak #1-2011

Läs